Slobozia: Lumina Sfanta oferita ortodocsilor, la Catedrala Episcopala Inaltarea Domnului (foto)

Duminică, 20 aprilie 2014, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Slujba Învierii, împreună cu au sobor de preoţi şi diaconi. La miezul nopţii, Preasfinţitul Părinte Episcop a oferit celor prezenţi la slujbă Lumina Sfântă.

În Catedrală a urmat Canonul Învierii şi Sfânta Liturghie, un mare număr de credincioşi împărtăşindu-se cu Sfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La amiază, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit slujba Vecerniei, care se mai numeşte „A Doua înviere”, împreună cu toţi preoţii şi diaconii din municipiul Slobozia. La această Vecernie a Învierii, care simbolizează arătarea lui Hristos în faţa ucenicilor, după Învierea Sa din morţi, s-a citit Evanghelia în douăsprezece limbi.

În cuvântul Său, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a evidenţiat roadele Învierii Mântuitorului Iisus Hristos pentru umanitate şi întreaga creaţie, cu toţii devenind, prin Învierea Mântuitorului Hristos, fii ai lui Dumnezeu, născuţi din Dumnezeu, prin Duhul Sfânt. Preasfinţia Sa ne-a îndemnat să păstrăm pururi în sufletele noastre Lumina Învierii şi bucuria pe care Dumnezeu ne-a făcut-o în această zi.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a acordat, prin hirotesie, rangul de sachelar, preoţilor Valentin Chiriță și Ionuț Butu de la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, iar preacucernicului părinte Cătălin Stanciu, de la parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Slobozia, i-a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară”.

In galeria foto a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro) puteti vedea 36 de fotografii de la acest eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.