Mii de pelerini asteptati in acest week-end in Slobozia. O Icoana Facatoare de Minuni si alti 11 Sfinti-

Pelerinii sunt asteptati in acest week-end, sa se inchine la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Rasca (Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor), aflata doar pana luni dimineata, la Manastirea Sfintii Voievozi din Slobozia.

Alaturi de Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Rasca se afla spre inchinare o racla care adaposteste particele din moastele a 11 sfinti: Sfantul Mercurie, Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Pantelimon, Sfantul Haralambie, Sfantul Elefterie, Sfantul Procopie, Sfantul Artemie, Sfantul Teodor Tiron si Sfanta Paraschevi.

Organizatorii le promit pelerinilor ca randul la inchinare nu va fi unul mare, intrucat, pentru a putea fi primiti cum se cuvine pelerinii din afara Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, toate parohiile apartinand eparhiei sosesc organizat, impreuna cu preotul paroh, conform unor programari stabilite in prealabil.

Agentia de siri Lacasuri Ortodoxe, partener media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor va efectua maine, incepand cu ora 8:00, ultima transmisiune in direct din cadrul seriei efectuate, incepand de marti – procesiunea cu Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului prin orasul Slobozia – si pana in acest week-end.

Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Rasca, este de tip Hodigitria (Calauzitoarea) – Fecioara Maria îl ține cu un brat pe Mântuitor și arată spre El cu cealalta mana, ca o călăuză spre Dumnezeu și spre mântuire. Icoana a fost imbracata in argint de catre argintarul Gheorghe Opincaru din Piatra Neamt, in anul 1926, pe cheltuiala obstii manastirii si a credinciosilor, iar pe spatele ei se afla zugraviti, in partea stanga Sfantul Gheorghe (scris Gheorghie) si Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir (scris Dimitrie).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.