Egipt: violentele impotriva crestinilor copti continua

Violențele din Egipt, indreptate împotriva creștinilor copți, au continuat, în ciuda căderii fostului Președinte Mohammed Morsi și a Frăției Musulmane.

Credinciosii au continuat, astfel, sa se confrunte cu răpiri și cu confiscari ale proprietatilor lor de catre guvern, conform unui raport al Consiliului de anchetă din Cairo, citat de Fides.

Raportul arată că copții, care alcătuiesc aproape 10% din populație, continuă să se confrunte cu “forme locale de violență și abuz” în multe părți ale Egiptului, în special în guvernoratele Luxor, Sohag si Aswan.

“Raportul ingrijorator a fost realizat în detaliu, pe baza întâlnirilor cu reprezentanți ai comunității, cu organizații ale societății civile și a materialelor furnizate ca mărturie a acestor violențe”, a raportat Fides.

Creștinii au fost puternic vizati în Egipt, după căderea lui Morsi, din iulie anul trecut, extremiștii islamisti invinuindu-i pentru susținerea protestelor care au dus la schimbarea guvernului. Credincioșii au fost uciși, iar bisericile creștine, bibliotecile si orfelinatele au fost incendiate, în urma unor atacuri violente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.