Insula din Alaska, returnata – Bisericii Ortodoxe Ruse

Primarul rus al orașului siberian Yakutsk, a cerut ca o mică insulă din Alaska sa fie returnata Bisericii Ortodoxe Ruse.

“In 2014, vom marca cea de-a 220-a aniversare a misiunii Bisericii Ortodoxe Ruse în America de Nord, iar acest lucru este un moment perfect să acordam atenție Americii Rusesti. Militez pentru restabilirea dreptății istorice – returnarea Spruce Island proprietarului de drept: Biserica Ortodoxă Rusă”, a declarat Primarul de Yakutsk, Aysen Nikolaev, pentru un ziar local.

Cercetatorii din Yakutsk susțin că au găsit un certificat de transfer, în capitala Juneau a Alaskai, care sustine că insula a fost acordata Bisericii Ortodoxe Ruse “pentru eternitate”.

Un oficial al Bisericii a declarat că documentele trebuie să fie studiate si sa le fie verificata valabilitatea. Insula Spruce are 250 de locuitori, despre care se considera, în continuare, că traiesc pe taram american.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.