Rusia: acord cu Serbia si Slovenia, privind cimitirele militare

Consiliul Federației Ruse, camera superioară a Parlamentului Rus, a ratificat ieri acordurile privind cimitirele militare, cu Serbia și Slovenia, creând fundamentul legal pentru întreținerea cimitirelor militare rusești, monumentelor și memorialelor de pe teritoriul celor două țări, conform agentiei Tanjug.

Acordul, ratificat anterior de către camera inferioară a Parlamentului, Duma de Stat, prevede că părțile se angajează să-și onoreze angajamentele lor reciproce, în fiecare caz în parte, și să acorde loturi de teren, una alteia, reciproc, pentru utilizare nelimitată, in vederea crearii de noi cimitire militare sau renovarii celor vechi.

În ședința de miercuri a Consiliului Federației, președintele Comitetului pentru Afaceri Externe, Mihail Margelov, a anuntat formarea unor comisii ruso-sârbe si ruso-slovene, in scopul coordonarii realizarii acordului, dupa cum a raportat radioul Vocea Rusiei.

Ratificarea acestor documente este în interesul Rusiei și va avea un efect pozitiv asupra coperarii ruso-sârbe și ruso-slovene în acest domeniu, a subliniat Margelov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.