Filipine: semnarea unui acord istoric de pace cu rebelii musulmani

Guvernul filipinez a semnat ieri, 27 martie 2014, un acord de pace cu Frontul Islamic de Eliberare Moro [MILF], cel mai mare grup rebel musulman din țară.

Acordul le asigura zonelor, în mare parte musulmane, din regiunea de sud Mindanao, o mai mare autonomie politică, în schimbul incetarii rebeliunii armate.

Conform reprezentantilor religiosi, ar putea totusi ramane o problemă, pentru că acordul de pace a fost semnat doar cu MILF, iar in prezent există deja grupari desprinse de acesta, multe dintre ele nefiind de acord cu acest gen de intelegeri.

Rebelii comuniști, raman si ei o alta preocupare a națiunii insulare, conform unei declaratii a lui Broderick Pabillo, Director National al Fundatiei Caritas Filipinas, pentru radioul vaticanului.

“Problema cu gruparile comuniste, este aceea ca ele sunt peste tot în țară, și nu doar in limitele Mindanao”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.