Vizita la un Muzeu recent deschis: Societatea Imperiala Ortodoxa Palestina, in Tara Sfanta

Zilele trecute, IPS Arhiepiscop Mark al Berlinui și Germaniei, din Biserica Ortodoxa Rusa din Afara Granitelor, supraveghetor al misiunii ecleziastice ruse în Ierusalim, a vizitat Muzeul Societatii Imperiale Ortodoxe Palestina.

Episcopul Mark fusese invitat la muzeul recent deschis, unde a vizitat expozitia din cele patru săli, reprezentând istoria și activitățile contemporane ale Societatii Palestina.

În sala de recepție, acesta a admirat o expoziție de picturi ale lui Vladimir Nikonov, care celebrau cei 150 de ani de la nașterea Sfintei Marii Ducese Elisabeta Feodorovna. Aceasta a condus Societatea Palestina între anii 1905-1917, iar după canonizarea ei a fost venerata ca protectoarea cerească a Asociatiei.

Societatea Ortodoxa Palestina din Țara Sfântă a fost infiintata de mai multi membri obligați să părăsească Rusia, după evenimentele din 1917, și a încercat să păstreze moștenirea ruseasca în Țara Sfântă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.