Scandalos! Catolicii transforma in sfant, un ‘fascist care a comis crime impotriva Bisericii Ortodoxe’

Odată ce Arhiepiscopul ustas Stepinac va fi canonizat, el devine oficial unul dintre sfintii catolici. “Acest lucru este scandalos!”, a declarat Efraim Zurof, director al Centrului “Simon Vizental”, din Ierusalim. Zurof a anunțat ca va trimite o scrisoare de protest Vaticanului.

Potrivit presei croate, Stepinac ar trebui să fie declarat sfânt până la sfârșitul anului, intrucat chiar și ultima condiție pentru canonizare a fost satisfacuta – Comisia medicală competentă a constatat un caz de “vindecare miraculoasă prin mijlocirea Fericitului Aloysius Stepinac”.

Stepinac a fost vicar militar suprem în armata Statului Independent Croat (NDH) și, prin urmare, ca responsabil, el a purtat vina crimelor monstruoase ale preotilor romano-catolici membri ai unităților ustașe și Domobran. El a fost unul dintre inițiatorii convertirii forțate a sârbilor ortodocși. În scrisoarea sa către Papa Pius al XII-lea, de la mijlocul anului 1943, se aminteste existenta a aproximativ 244.000 de sârbi convertiti cu forța – și acestea sunt unele dintre “meritele” lui, explica dr. Veljko Djuric Misina, istoric și director al Muzeului Victimelor Genocidului, din Belgrad.

Misina adaugă că nu există nici macar un singur semn conform caruia Stepinac ar fi protestat vreodată, in fata crimelor comise împotriva Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC), nici împotriva oamenilor sârbi și evrei. El a intervenit numai în câteva cazuri, chiar dacă stia ce se intampla în lagărele de concentrare din Croația și Herțegovina, precum și despre sutele de mii de sârbi uciși, evrei și țigani.

Existenta unor anumite puncte in care Stepinac ar fi protestat și ar fi intervenit împotriva crimelor naziste din Croația sunt doar mit, pentru că o singură astfel de fapta nu a fost descoperita nici în documentele sale, nici in jurnalul său.

Dupa Al Doilea Razboi Mondial, Tito (croat) și Bakaric (alt croat) au făcut un aranjament prin care episcopul monstruos sa nu fie judecat pentru crime împotriva sârbilor, evreilor și a romilor, ci pentru “atitudine pronunțata anti-comunista, dosirea de comori și a arhivelor regimului Ustașa și pentru sprijinirea grupurilor teroriste infiltrate in Iugoslavia”.

Complexul lagărului de la Jasenovac a fost amplasat de-a lungul râului Sava. Mii de victime au fost aruncate în Sava, unele plutind pe tot drumul spre Belgrad.

Ca istoric, Predrag Markovic a subliniat pericolul perceperii lui Stepinac ca victimă a regimului comunist, un preot obișnuit al Bisericii Romano-Catolice, care a urmat politica Papei Pius al XII-lea și nu a rostit niciun cuvant împotriva Holocaustului. Avem cazuri similare în Estonia și în Ungaria, unde, sub mantia reabilitarii victimelor comunismului, de fapt, sunt reabilitati criminali nazisti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.