Incheierea procesiunii Trans-Eurasiene cu Icoana Maicii Domnului Mozdok

În iunie 2013, jurnalistul Alexander Voloshchuk, în onoarea a 1025 de ani de la Botezul Rusiei, pornea intr-o procesiune a crucii, cu Icoana Mozdok a Maicii Domnului, din Tyrnyauz in Tibet și înapoi. Voloshchuk a pornit in acest pelerinaj cu binecuvântarea Arhiepiscopului Teofilact de Pyatigorsk și Cherkessk.

În 2011, Alexander a devenit membru al unei expediții in Elbrus, unde preotul bisericii din Tyrnyauz, Ieromonahul Igor (Vasiliev), avea sa oficieze o Liturghie. La această Liturghie, in Elbrus, Alexander a primit si prima Sfânta Împărtășanie.

Acum, la finalizarea procesiunii sale trans-eurasiatice, Alexander a revenit in Tyrnyauz, completand o călătorie prin Eurasia, care a durat timp de opt luni, conform unui raport recent al jurnalului Blagoslovenny Kavkaz.

In Samara, am invatat despre istoria ortodoxă a unuia dintre cele mai mari orașe din Rusia, marturiseste acesta. In Caucaz, am fost adapostit de manastirea Iveron, unde se afla Icoana Maicii Domnului, într-un loc foarte frumos, în apropiere de râul Volga. Nu cu mult timp în urmă, mănăstirea serbase 150 de ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In Karaganda, am învățat despre miracolul Zoyei, care a avut loc în 1956. Apariția miraculoasă a Sfântului Nicolae a câștigat mare popularitate în lumea ortodoxă, asa incat mi-am dorit să găsesc lacasul in care a stat Zoya. Nu a fost foarte dificil de găsit constructia din lemn, o casă cu două etaje. O Capela inchinata Sfantului Nicolae a fost construita în memoria miracolului, în apropierea casei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

După Atyrau, acesta a calatorit prin Astrakhan, Kalmykia și Stavropolye.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.