Papa Francisc in Tara Sfanta, alaturi de Patriarhul ecumenic Bartolomeu

Papa Francisc va efectua o vizită papală în Țara Sfântă, în luna mai a acestui an. Acesta a făcut anunțul după rugaciunea Angelus, in aceasta duminica, in Piața Sfantul Petru.

Vorbind in fata pelerinilor, Papa a spus: “în atmosfera de bucurie, tipica acestui sezon de Craciun, vreau să anunț că, in 24-26 mai, cu voia lui Dumnezeu, voi efectua un pelerinaj in Țara Sfântă”.

Papa a mai spus că scopul principal al călătoriei este acela de a comemora întâlnirea istorică dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Athenagoras, care a avut loc pe 5 ianuarie, in urma cu 50 de ani.

Papa Francisc a specificat ca, in timpul călătoriei sale, el va vizita Amman, Betleem și Ierusalim. De asemenea, el a mai spus că va exista o reuniune ecumenica, la Biserica Sfântului Mormânt, cu reprezentanții Bisericilor creștine din Ierusalim, alaturi de Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului.

El a încheiat anunțul, spunand: “de acum, vă cer să vă rugați pentru acest pelerinaj”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.