Batranul Dobri Dobrev – istoria ‘Sfantului’ cersetor din Baylovo il misca pe Papa

Papa Francisc a transmis pe Facebook povestea bulgarului Dobri Dobrev, care a strans si a daruit bani pentru biserici zeci de ani.

In varsta de 99 de ani, din Bulgaria, cunoscut sub numele de Elder Dobri, el este cel mai mare donator al Catedralei Sf. Alexandru Nevski din capitala tarii, Sofia.

“Aceasta este povestea batranului bulgar Dobri Dobrev, care aduna bani pe stradă”, a scris Papa Francisc pe pagina sa de Facebook.

Papa a fost miscat de dedicarea cu care Dobri mergea cate 10 km în fiecare zi, de la casa sa din satul Baylovo, in Sofia, pentru a cerși bani pe care apoi sa-i daruiasca bisericilor.

Textul publicat de Francisc este însoțit de două fotografii ale lui Dobrev.

Batranul mai este cunoscut, totodata, si cu numele de “Sfântul din Baylovo”. Acum zece ani, el a donat toate bunurile sale Bisericii. Elder Dobri a strans bani pe stradă mai mult de 20 de ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.