Tara Sfanta: vizita unei delegatii de episcopi catolici din Europa, America de Nord si Africa de Sud

O delegație de episcopi catolici din Europa, America de Nord și Africa de Sud va vizita Ierusalimul, Tel Avivul, Betleemul și Gaza săptămâna viitoare, conform publicatiei catolice Zenit.

Vizita episcopilor “este o initiativa a Holy Land Coordination, un grup care vizitează în fiecare an regiunea, ca marturisire a preocuparii Conferințelor Episcopale fata de Biserica din Țara Sfântă și Adunarea Catolica din Țara Sfântă.

Scopul marturisit al vizitei – din perioada 11-16 ianuarie – este acela de a ridica gradul de conștientizare mai profundă a realităților sociale, politice și ecleziale din regiune, cu scopul de a sprijini mai eficient dreptatea și pacea.

Acest lucru presupune sprijinirea eforturilor Bisericii locale, prin activitatea organizațiilor catolice și sprijinirea Misiunii Nunțiului Apostolic, în special în ceea ce privește acordurile fundamentale și de bază.

Zilele de vizita vor avea intercalate numeroase momente de rugăciune și întâlniri cu comunitățile locale, cu prelații catolici, ai diferitelor diferite rituri, cu elevii din școlile și universitățile creștine, precum și cu autoritățile locale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.