Minune in Bulgaria: O icoana veche ascunsa a fost descoperita, in urma visului profetic al unei femei credincioase

O icoana veche, zidita, a fost descoperita in biserica Manastirii bulgaresti Lopushna (Lapusna), cu hramul “Sfântul Ioan Botezătorul”.

Stirea parvine de la Arhimandritul Sioniy – starețul mănăstirii. Icoana nou descoperita, o reprezinta pe Maica Domnului cu Pruncul si este mai veche de 320 de ani.

O necunoscuta a sunat la staretul manastirii, povestindu-i ca a avut un vis care ii explica exact unde a fost ascunsă icoana Macii Domnului și a Pruncului Iisus Hristos.

Arhimandritul Sioniy, citat de agenția de știri bulgară BTA, povestea ulterior ca el și preoții din mănăstire s-au dus in acel loc mai multe zile la rand, iar intr-un final au descoperit-o într-un compartiment secret sapat în perete, icoana fiind bine pastrata si, probabil, ascunsa acolo în anul 1688, pentru a fi pastrata în condiții de siguranță in timpul invaziilor.

“Femeia cu visul profetic, este o doamnă în vârstă și un creștin profund credincios și devotat. Ea locuiește în Sofia, iar numele sau este Maria”, marturiseste arhimandritul.

Partea din spate a descoperirii sfinte, demonstreaza ca icoana ar fi fost asezata spre inchinare intr-un lacas ortodox in care ar fi avut loc un incendiu, deoarece o parte a sa este arsa. Doi chiparosi veșnic verzi sunt pictati in ea, ca simbol al eternității în Ortodoxie.

Sioniy consideră că această icoană a fost pictată în anii in care pe acest loc se afla o mănăstire mai veche, care a fost distrusa în anul 1688 de către turcii otomani, după ce o revoltă locală împotriva Imperiului Otoman a fost suprimată.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.