Incendiu la Manastirea ortodoxa Sfanta Treime, in Jordanville, New York

In urma cu doua zile, în jurul orei 14:00, clădirea stupinei Manastirii Sfanta Treime, utilizata pentru extragerea mierii, a ars, împreună cu unele grajduri adiacente. Echipamentul folosit la extragerea mierii a fost deteriorat definitiv. Echipajele de urgență, din diferite departamente, au răspuns și au stins focul, prevenind si incendierea altor clădiri.

Salvatoare, se pare, a fost indepartarea urgenta a unor butelii de gaz, care se aflau în zonă.

Incidentul, conform informatiilor primite de la reprezentantii manastirii, au atras atentia, mai acut, asupra necesitatii continuarii modernizarii tuturor problemelor la instalatiile electrice și sanitare ale mănăstirii.

Manastirea Sfanta Treime este o comunitate monahală de calugari, sub auspiciile Sinodului Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor.

Originile acestei comunitati monastice constau in istorica Lavra Poceaev, a Sfantului Iov din Poceaev, din sudul Ucrainei, de unde calugarii au fugit din fața revoluției bolșevice din 1917.

În interiorul mănăstirii, se află un atelier și o școală de iconografie rusa. De asemenea, în cadrul comunității monahale se afla si Seminarul Ortodox Sfânta Treime, cu tineri din întreaga lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.