Conferinta teologica in Tara Sfanta: despre conspiratia care incearca sa dezmembreze natiunile arabe

Participanții la Conferinta Bisericii Locale si de Teologie din teritoriile palestiniene ocupate, și-au exprimat solidaritatea cu arhiepiscopii și călugărițele răpite de către grupările teroriste armate din Siria, subliniind aderarea creștinilor din est la identitatea arabă și respingerea izolaționismului, acestia fiind parte originală integrantă a regiunii.

Participanții au subliniat importanța întâlnirii programate pentru luna mai, între Papa Francisc și Patriarhul Constantinopolului, în Ierusalimul ocupat, conform agentiei palestiniene Ma’an, care a publicat un raport chiar în timpul sesiunii de deschidere a Conferinței începute în Betleem, Cisiordania, sâmbătă.

Ei au declarat că întâlnirea istorică are ca scop evidențierea importanței prezenței Creștinismului în Est și a rolului central al Palestinei, ca pământul sfânt din care Creștinismul s-a extins în întreaga lume.

Ei au condamnat toate încercările care au ca scop indepartarea creștinilor de rădăcinile lor arabe, subliniind că fraternitatea și cooperarea creștino- musulmana sunt necesare în acest stadiu critic, mai mult decât oricând, pentru zădărnicirea conspirației care caută să dezmembreze națiunile arabe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.