Ierusalim (foto): Taierea placintei de Sfantul Vasile, de catre Patriarhul ortodox al Ierusalimului

În seara zilei de sâmbătă, 25 ianuarie 2014, obiceiul taierii placintei de Sfantul Vasile, a avut loc într-o ambianță festivă, la Clubul grecesc din Ierusalimul de Vest, in sala tradițională.

Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, a taiat marea placinta, binecuvântaand Parohia greacă a Ierusalimului cu un An Nou pașnic, sănătos, sfințit, prosper și fructuos. Oaspeți, au fost președintele Comunității, Anastasios Damianos, fostul președinte, Vasileios Tzaferis, și membrii parohiei grecesti a Vechiului și Noului oraș al Ierusalimului.

Ceremonia a fost impodobita cu cântece tradiționale grecești si colinde de Crăciun și An Nou. Oaspeții au primit o bucată de plăcintă binecuvântata, iar președintele Comunității a fost cel care a descoperit moneda norocoasa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.