Prima Liturghie, dupa 17 ani, in Biserica istorica Sfantul Gheorghe din Kadamattom

O Liturghie deosebita a fost oficiata in biserica istorica Sfantul Gheorghe din Kadamattom, in aceste zile, de catre Abune Baselios Thomas I, Catolicos și Primat al Bisericii Ortodoxe Siriace a Indiei.

Liturghia a fost oficiata în aceasta Biserică, după o pauză de 17 ani. Ultima Liturghie a avut loc, aici, în anul 1996.

Biserica Kadamattom este una dintre cele mai vechi biserici din India. Se crede că Biserica a fost înființată în secolul al 9-lea dupa Hristos, dar nu există dovezi concrete cu privire la anul exact. Unele înregistrări subliniază faptul că biserica ar fi fost construită în anul 865 dupa Hristos.

Această biserică este, de asemenea, loc de veci pentru “Kadamattathu Kathanar”, sau Preotul din Kadamattam, despre care se credea ca ar fi avut puteri supranaturale.

Biserica este, încă, în dispută între Biserica Ortodoxă Siriaca si Biserica Ortodoxă Indiana Malankara, in ce priveste dreptul de proprietate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.