Sfantul Nicolae: fotografii din Biserica cladita peste mormantul Sfantului, in Mira Lichiei

Biserica Sfantului Nicolae din Myra Lichiei (modern, Kale sau Demre), este o biserica bizantina ruinata, care conține mormântul Sfântului Nicolae din Myra, precum și mai multe mozaicuri fine și picturi murale.

Sfântul a fost îngropat în Myra, la moartea sa, și o biserică a fost construita peste mormantul sau, la scurt timp după aceea. Ea a fost grav avariata într-un cutremur din anul 529 și apoi reparata, împreună cu alte clădiri din Myra, în secolul al 6-lea sub împăratul Iustinian.

Deteriorata în timpul invaziilor arabe din secolul al 7-lea, Biserica Sfantul Nicolae din Myra a fost reconstruita în secolul al 8-lea, structura in cauza supraviețuind în mare măsură si astazi.

Biserica a suferit un alt atac arab în anul 1034 și a fost restaurată în 1043, de către împăratul Constantin al IX-lea.

Va prezentam in slide-ul foto cateva fotografii cu pictura aflata pe peretii interiori ai bisericii si cu mormantul Sfantului Nicolae, asa cum arata ele astazi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.