Au furat doar crucea pectorala, veche din secolul 18, desi la icoana mai existau alte bijuterii din aur

O cruce din secolul al XVIII-lea a fost furata din Biserica Icoana Maicii Domnului din Kazan, in satul Daryinskoye, in Kazahstanul de vest. Acest lucru s-a întâmplat pe timpul noptii, zilele trecute.

Jefuitorii au pătruns în clădire, printr-o fereastră. Crucea ortodoxă a fost singurul obiect de valoare furat.

“Era o cruce pectorală, făcuta în anul 1797, sub țarul Pavel I. Aceasta mi-a fost daruita de tatăl meu, de asemenea preot, când am devenit preot”, a declarat Pr. Protopop Gheorghe. Costul aproximativ al crucii furate este de 500.000 de tenge. Obiectul sacru a fost furat de sub vesmantul aflat pe Masa Altarului din biserica.

“Două cruci erau acolo. Una dintre ele era realizata din alamă, iar celălalta din argint, pe suport de aur. Acesta din urmă a fost furata. Mai existau diverse bijuterii de aur, lăsate de enoriași, la icoana, sub sticla acesteia, dar hotii nu le-au luat”, a explicat preotul.

Biserica Icoana Maicii lui Dumnezeu din Kazan a fost jefuita deja de doua ori. Atunci, hoții au luat din banii donati de către enoriași și din materialele de construcție. Potrivit poliției, o anchetă este în curs de desfășurare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.