Papa Francisc in Tara Sfanta, la sfarsitul lunii mai 2014

Patriarhul latin al Ierusalimului, Fouad Twal, a anunțat vizita Papei Francisc in Țara Sfântă, pentru luna mai. Conform unei surse israeliene, Papa va vizita Iordania, Israelul și Palestina, în ultimul week-end din luna mai.

Arhiepiscopul Fouad Twal, Patriarh latin al Ierusalimului, s-a întâlnit cu presa in ziua de 19 decembrie 2013, la sediul Patriarhiei din Ierusalim, cu ocazia sarbatorilor de Craciun.

Papa a fost invitat la o zi după alegerea sa, de catre Președintele Shimon Peres (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), acesta din urma reinnoind invitația în timpul vizitei sale la Vatican, pe 30 aprilie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Papa a mai fost, de asemenea, invitat de către Presedintele palestinian Mahmoud Abbas, în timpul vizitei sale la Vatican, in data de 17 octombrie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), și de catre Primul-Ministru israelian Benjamin Netanyahu, pe 2 decembrie.

În cele din urmă, Papa i-a primit la Vatican pe Regele Abdullah al Iordaniei și pe regina Rania, pe 29 august, astfel încât vizita Papei Francisc poate incepe prin Iordania.

În conferința de presă amintita mai sus, Patriarhul și-a reiterat îngrijorarea vizavi de iarna care ii asteapta pe “localnicii și refugiații din Siria”.

El și-a exprimat, totodata, speranța intr-un rezultat pozitiv al negocierilor de pace între israelieni și palestinieni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.