Turcia ii cere Papei Francisc moastele Sfantului Nicolae, aflate in Bari

Consiliul de Pace “Moș Crăciun”, cu sediul in Turcia, a declarat că i-a trimis o scrisoare Papei Francisc, solicitând returnarea moastelor Sfântului Nicolae, conform jurnalului Hurriyet.

Președintele Consiliului, Muammer Karabulut, a declarat că se aștepta ca Papa Francisc sa acorde un răspuns pozitiv solicitarii Consiliului, de a avea o întâlnire pe tema returnarii mostelor, care se afla in prezent în Bari, Italia.

“Am luptat pentru returnarea osemintelor (moastelor), incepand din 1995. Instituțiile de stat au fost, de asemenea, implicate în această luptă”, a spus Karabulut.

“Până în prezent, nu am ajuns la o concluzie”.

Sfântul Nicolae a murit în anul 343, la vârsta de 73 de ani, în Demre, în prezent un cartier al provinciei mediteraneene turce Antalya. Obiceiul de a face daruri credinciosilor, in secret, l-a facut, din cate se pare, sa fie un model pentru Moș Crăciun.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.