Ucraina: mana dreapta a Sfantului Gheorghe, adusa din Athos

Zilele trecute, cu binecuvântarea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I și a Mitropolitului Vladimir al Kievului, in prezenta Președintelui ucrainean Viktor Ianukovici, o parte din moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe au sosit la Kiev, din Manastirea athonita Xenofont, unde acestea se afla de obicei.

Impreuna cu mâna dreaptă a Sfantului Gheorghe, adusa din mănăstirea din Athos, s-a mai aflat, spre inchinarea credinciosilor, si o copie a unei icoane vechi sfinte, datând din secolul al zecelea.

Relicvele au fost întâmpinate la porțile Lavrei Pesterilor Pecerska din Kiev, de catre Mitropolitul Antonie de Boryspil și de vicarul mănăstirii, Mitropolitul de Vyshgorod și Cernobîl, Pavel.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.