Arhiepiscopia Antiohiana de New York ajuta la refacerea Catedralei Sfantul Nicolae din Rusia, afectata de incendiu

Zilele trecute, Preasfințitul Episcop Nicolae de Brooklyn, și Vicarul-General al Arhiepiscopiei Antiohiene, Protopopul Thomas Zain, l-a vizitat pe IPS Arhiepiscop Justinian de Naro-Forminsk și administrator al parohiilor patriarhale ale Bisericii Ortodoxe Ruse din SUA.

Scopul vizitei a fost acela de a-i prezenta Arhiepiscopului Justinian o donație în bani, substanțiala, din partea IPS Mitropolit Philip, în numele clerului și laicilor din Arhiepiscopia Antiohiană, pentru Catedrala ortodoxa ruseasca Sfântul Nicolae, care a fost afectata in urma unui incendiu iscat în seara zilei de 4 octombrie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În timp ce biserica propriu-zisa nu a fost deteriorata, incendiul (electric) a provocat daune grave și distrugeri în zona subsolului, care adaposteste sala de mese și birourile.

Cei doi episcopi au discutat mai multe subiecte de interes ortodox și, în special, despre situația creștinilor din Orientul Mijlociu și războiul în curs de desfășurare din Siria. Episcopul Nicolae și-a exprimat recunoștința pentru tot ceea ce Biserica Ortodoxă Rusă și Rusia a facut pentru protejarea creștinilor si a sirienilor in general.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.