Lemn din Sfanta Cruce si mana Sf. Ioan Botezatorul, pe aeroportul din Nis. Programul manifestarilor

Aseara, in jurul orelor 19:30, a avut loc primirea unei particele din Sfanta Cruce și a mainii drepte a Sfântului Ioan Botezătorul, pe aeroportul Constantin cel Mare, din Nis, fiind duse ulterior in Catedrala, unde s-au citit Acatistul Sfintei Cruci si al Sfantului Ioan Botezatorul.

Programul evenimentelor centrale ale aniversarii celor 1700 de ani de la Edictul din Milano (vezi ARHIVA), din urmatoarele zile, va cuprinde:

Astazi: Particica din Lemnul Sfintei Cruci și mana dreapta a Sfântului Ioan Botezătorul vor fi asezate pentru inchinare, pe tot parcursul zilei, la Catedrala, iar seara vor fi mutate in Biserica Sfinților Împărati Constantin și Elena.

Tot astazi, la ora 20:00, va avea loc primirea oaspetilor de seama, în fața Catedralei Sfânta Treime din Nis.

La ora 21:00: Mesajul cetățenilor din Nis pentru intreaga lume – “Sunt si eu parte a Crucii” (Bulevardul Nemanja și str. Sremska)

06 octombrie 2013

Sfintele relicve vor fi asezate pentru inchinare, pe tot parcursul zilei, in Biserica Sfinților Împărati Constantin și Elena.

– 08:30: primire in fata Bisericii Sfinților Împărati Constantin și Elena

– 9 – 12: Sfânta Liturghie Arhierească

– 17:00: plecarea sfintelor relicve in Podgorica

07 octombrie 2013

– 08:30: sfințirea Bisericii Sf. Simon călugărul, la baza militară Printul Mihailo din Nis.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.