Incendiu langa Sidney: Manastirea Ortodoxa Sfantul Gheorghe ramane inchisa. Pagube si pericol sporit

Incendiul care a izbucnit în zona Blue Mountains, lângă Sydney, Australia, a provocat daune semnificative Mănăstirii Grec-ortodoxe Sfântul Gheorghe.

Potrivit Mănăstirii, aceasta este închisa, din cauza daunelor semnificative cauzate de incendiul devastator.

Aproape zece persoane au fost găsite la Mănăstire, duminica, incercand sa o protejeze, desi li se spusese sa plece. Mai multe case, depozite și copaci au fost arse, dar cele două biserici au rămas totusi intacte. Starețul mănăstirii a fost, insa, ușor rănit în efortul său de a stinge focul.

Manastirea le-a cerut vizitatorilor fideli sa evite vizitarea lacasului ortodox atâta timp cât acesta ramane inchis, “pentru că este periculos”.

Episcopul Serafim va face anunțuri relevante, in curand, despre organizarea unor strângeri de fonduri în bisericile grec-ortodoxe, în scopul remedierii daunelor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.