Catedrala din Urziceni are un nou patron: Sfantul Ierarh Nectarie. Realizarea unei racle pentru sfintele moaste

In urma deplasării in localitatea Eghina, Grecia, a preacucernicului părinte Bogdan Stancu, Protopop de Urziceni, acesta a primit in dar de la Înaltpreasfinţitul Părinte Efrem Mitropolit de Hydra Spetses şi Eghina o părticică a sfintelor moaşte a celui între sfinţi Părintele nostru Nectarie, făcătorul de minuni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Astazi, cu ocazia sedintei de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, părintele protopop a primit arhiereasca binecuvântare pentru realizarea unei icoane cu chipul sfântului şi a unei racle în care să fie aşezate sfintele moaşte, pentru închinarea credincioşilor. Informatia ne-a fost oferita de Arhidiaconul Silviu Nicusor Dascalu, reprezentant media al Episcopiei.

Aceeasi sursa ne informeaza ca Preacucernicia sa a solicitat, de asemenea, arhiereasca binecuvântare pentru ca „Sfântul Ierarh Nectarie” să devină si patronul spiritual al Catedralei din Urziceni. Permanenţa Consiliului Eparhial a aprobat, in urma cu cateva ore, cererea.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.