Africa de Sud, Johannesburg: celebrarea patronului spiritual – Sfantul Apostol Toma

În ciuda ploilor abundente și a condițiilor meteorologice nefavorabile din Johannesburg, pe 19 și 20 octombrie, când a fost sărbătorita ziua sărbătorii patronului spiritual, un număr mare de enoriași și preoți au vizitat Biserica ortodoxa Sfântul Apostol Toma.

După aproape cinci luni aride și uscate în Johannesburg, cele trei zile consecutive de ploaie intensa au fost ca o mare binecuvântare a lui Dumnezeu și a Sfântului Apostol Toma, dar si a Patriarhului nostru si oaspete drag, Preasfințitul Episcop David de Stobi – au marturisit participantii la eveniment.

Vizita de cinci zile a Episcopului David in Africa de Sud a fost un mare succes, aceasta fiind datatoare de speranta, fiind bogata în activități, întâlniri, rugăciuni comune. El a vizitat mai multi enoriași, Mănăstirea Gerardsville, Biserica din Pretoria, orfelinatul din Atridgeville, o școală din Tembisa, unele dintre obiectivele turistice din Johannesburg și Pretoria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.