publicat în: Arhivă

Patriarhul Bulgariei, ingrijorat de tulburarile din tara

Patriarhul Ortodox Bulgar Neofit a descris situația actuală din Bulgaria ca fiind îngrijorătoare, asigurand ca se roagă pentru mila lui Dumnezeu.

“Situația din Bulgaria este turbulenta”, a declarat Neofit pentru reporteri, comentând cele 50 de zile de proteste anti-guvernamentale din tara.

Măsurile exacte, necesare pentru depășirea obstacolelor actuale și pentru gestionarea situației din țară, sunt greu de stabilit, a mai spus el, in ultimele ore.

“In continuare, incercam sa intreprindem actiuni care sa calmeze oamenii, sa ii bucure și sa ii umple cu speranta in prosperitate și succes în viață”.

Rugăciuni pentru imbunatatirea situatiei poporului bulgar sunt făcute în cadrul fiecarei slujbe, mai asigură Patriarh Neofit.

Seria de mitinguri anti-guvernamentale in masa a început in ziua de 14 iunie, ca răspuns la alegerea controversatului magnat Delian Peevski ca șef al Agenției de Stat pentru Securitate Națională (DANS).

Deși numirea a fost anulata, mutarea nu a domolit nemulțumirea publică, poporul solicitand demisia guvernului socialist condus de Primul-Ministru Plamen Oreșarski, pentru legăturile cu oligarhii.