Icoana din Hawaii, la Manastirea romaneasca din Clinton, Michigan. PS Emilian Lovisteanul, prezent la eveniment

Hramul Manastirii Inaltarea Domnului din Clinton, Michigan – SUA, din anul acesta, va fi sarbatorit incepand cu ziua de joi, 13 Iunie 2013 si se va incheia sambata, 15 Iunie 2013, cu Sfanta Liturghie, care va fi oficiata de catre Inalt Preasfintitul Nathaniel Arhiepiscop al ROEA, Preasfintitul NICODIM, Episcop de Edinet si Brinceni din Republica Moldova, Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, sosit din Romania, si Preasfintitul Irineu, Episcop Vicar al ROEA si Staret al Manastirii.

Conform informatiilor furnizate Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe de catre Preasfintitul Irineu, Episcop Vicar al ROEA si Staret al Manastirii Inaltarea Domnului din Clinton, marea bucurie a acestui hram va fi prezenta Sfintei Icoane a Maicii Domnului din Hawaii, facatoare de minuni si izvoratoare de mir, despre care agentia noastra a publicat nenumarate articole, o copie a icoanei, cu mir izvorat de aceasta, fiind daruite Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe in urma cu mai multi ani, de catre staretia Manastirii din Hawaii.

Programul slujbelor, dupa cum ne informeaza PS Irineu, va fi urmatorul:

Joi, 13 Iunie 2013

10:30am – Sfanta Liturghie Arhiereasca in prezenta Sfintei Icoane.

Vineri, 14 Iunie 2013

6:00pm – Vecernia, urmata de Taina Sfantului Maslu in prezenta Sfintei Icoane.

Sambata, 15 Iunie 2013,

10:30am – Sf. Liturghie Arhiereasca in cinstea Hramului, la care sunt invitati preotii si credinciosii crestini ortodocsi sa ia binecuvantare de laSfanta Icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni si izvoratoare de Mir.

La sfarsitul Slujbei se va servi masa pentru toti cei prezenti.

“Am tinut sa cinstim sarbatoarea Inaltarii, in ziua de sambata, 15 Iunie 2013, pentru ca fiecare dintre Dumneavoastra sa fie liber si sa poata participa cu toti cei dragi la aceasta unica ocazie, poate, din viata noastra; sa primeasca binecuvantare si ajutor de la Icoana facatoare de minuni ai Maicii Domnului, mult ajutatoare” – afirma PS Episcop Irineu, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Va asteptam cu multa bucurie, pe fiecare, sa luam binecuvantare de la Stapana Lumii, Care mijloceste pentru noi toti. Ca crestini ortodocsi, trebuie sa O avem pe Maica Domnului la mare cinste si iubire. Inima Ei de Mama nu ne paraseste niciodata si se roaga pentru binele, sanatatea si ajutorul nostru, mai ales in aceste vremuri, ocrotindu-ne copiii de toate rautatile si ispitele”, a mai declarat PS irineu, Episcop Vicar ROEA, staret al Manastirii Inaltarea Domnului Clinton, MI, SUA.

Adresa Manastirii Inaltarea Domnului: 15143 Sheridan Rd. Clinton, MI 49236 / SUA

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.