Mii de oameni pe strazile Sloboziei. Icoana de la Durau ramane si in acest week-end, pana luni

In ziua de miercuri, 8 mai 2013, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, împreună cu toţi preoţii Eparhiei şi peste 5.000 de credincioşi au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, orele 14:30, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Durău, din Arhiepiscopia Iaşilor. Evenimentul a fost transmis in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, inregistrarea fiind disponibila in reteaua LO TV (Network).

După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul se desfasoara cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Izvorul Tămăduirii”. Pelerinii se pot inchina inca, si in acest week-end la icoana facatoare de minuni, aflata la doar cativa Km de Bucuresti, in orasul Slobozia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.