Icoanele Sfantului Gheorghe din Cipru incep sa izvorasca mir (video)

Credincioşii din Kambios Farmaka, Cipru, au observat zilele trecute ca Icoana Sfântului Gheorghe, aflata in biserica lor, izvoraste mir. Mitropolitul de Tamasos şi Orini, însotit de cativa experti au examinat icoana, fara sa gaseasca vreo explicatie logica.

Icoana dateaza din secolul al XV-lea. Aceasta a inceput sa izvorasca mir imediat dupa incheierea unei procesiuni, mirul izvorand din vesmantul sfantului.

Potrivit Mitropolitului, inca din timpul procesiunii parea sa se fi intamplat ceva ciudat cu icoana in cauza, acesta declarand ca fusese exagerat de grea, fiind nevoie, pentru prima data in istorie, de 6 bărbaţi care sa o poarte pe brate, desi acesta o ridicase singur inainte de procesiune. Icoana a fost restaurata in urma cu 12 ani.

Aceasta nu este, insa, singura icoana a Sfantului Gheorghe care a izvorat mir in aceste zile.

Conform Mitropolitului Hrisostom de Kitios, o altă icoană a Sfântului Gheorghe, aflata in Larnaka, a izvorat si ea mir (foto). De data aceasta, icoana era inclusa in pictura aflata pe zidurile bisericii şi dateaza din anul 1853.

Mirul care mirosea extrem de frumos era atat de puternic incat, conform acestuia, credinciosii au deschis ferestrele pentru a putea fi continuata Sfanta Liturghie. S-au identificat, ulterior, trei puncte prin care icoana in cauza izvora mir.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.