Arhiepiscopi rapiti in Siria-Alep: Reactia Bisericii Evanghelice din Iordania si Tara Sfanta

Biserica Evanghelică Luterană din Iordania și Țara Sfântă a reactionat puternic, facand apel la eliberarea celor doi oficiali ai Bisericii creștine din Siria, rapiti in ultimele zile.

Episcopul Munib Younan a declarat: “cu furie și disperare, am aflat vestea răpirii Mitropolitului Paul Yazigi, al Arhiepiscopiei Grec-Ortodoxe de Aleppo (fratele Preafericitului Părinte Patriarh Ioan al X-lea), și Mar Gregorios Yohanna Ibrahim, al Arhiepiscopiei Ortodoxe siriace de Alep.

Condamnăm puternic acest act atroce.

Conflictul din Siria nu este nici religios, nici sectar, ci politic. Cerem tuturor părților să se abțină de la utilizarea religiei ca armă în acest conflict. Știm foarte bine ce rol joaca acesti episcopi în Alep, incurajandu-i pe creștinii sirieni și intarindu-i pentru a rămâne în țara lor. Cerem eliberarea imediată a acestor doi episcopi, nevatamati, în stare bună de sănătate, fara nicio trauma.

Facem apel la arabi și la crestinii si musulmanii din Orientul Mijlociu sa aiba bunăvoință si să își unească forțele pentru pace și dreptate, în rezolvarea acestei probleme. Ne rugăm pentru poporul sirian și pentru cei care au fost răpiți fără motive, în special pentru acesti episcopi, care sunt pur și simplu păstori credincioși ai poporului lor.

(…)Facem apel la toate guvernele lumii, să întrerupă furnizarea de arme pentru toate părțile implicate în acest conflict, și solicităm o revenire la relațiile diplomatice, astfel ca oamenii sa poata trăi cu demnitate și cu drepturi depline ale omului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.