Concurs: Marea Taina a Nasterii Domnului, la Tomsani-Valcea

Concurs Marea Taina a Nasterii Domnului Tomsani Valcea 2012Sâmbătă, 15 decembrie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala de festivităţi a Căminului Cultural din comuna Tomşani, judeţul Vâlcea, s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a Concursului interjudeţean „Marea Taină a Naşterii Domnului”, închinat praznicului Naşterii Domnului.

Evenimentul aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului şi Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea a fost organizat de către Primăria Tomşani, Consiliul Local, Şcoala cu clasele I-VIII Tomşani, Şcoala cu clasele I-VIII Foleştii de Sus şi Parohia Foleştii de Sus.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: Secţiunea de creaţie plastică și secţiunea de scenete şi interpretare corală.

La prima secţiune au participat cu lucrări şcoli, cadre didactice, elevi şi preşcolari din judeţele Vâlcea, Arad, Deva, Oradea şi Maramureş. La secţiunea a II-a au participat grupuri de copii şi tineri de la următoarele şcoli: Şcoala cu clasele I-VIII Bărbăteşti, Şcoala cu clasele I-VIII Cârstăneşti; Şcoala cu clasele I-VIII Drăgoieşti; Şcoala cu clasele I-VIII Alunu; Şcoala cu clasele I-VIII Cernişoara; Şcoala cu clasele I-VIII Vaideeni; Şcoala cu clasele I-VIII Foleştii de Sus; Şcoala cu clasele I-VIII Tomşani şi Corul „Aghiofilia” al Parohiei Foleştii de Sus.

La final, Moş Crăciun a împărţit daruri tuturor participanţilor.

Despre acest eveniment ne-a oferit mai multe informații prof. Liviu-Bogdan Tudor, profesor de religie la Școala din Tomșani, coordonatorul concursului: „Scopul acestui concurs este acela de a ne reînvia sentimentele frumoase ale sărbătorilor de iarnă, de a reînvia conştiinţa noastră morală şi a învăţa să fim mai buni în preajma marii minuni a Întrupării Domnului. Observăm în jurul nostru cum toate tradiţiile şi obiceiurile legate de Naşterea Domnului se şterg cu o repeziciune de neimaginat. Prin acest concurs încercăm o punere în valoare şi în inima elevilor a acestor tradiţii şi obiceiuri”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.