Biserica Ortodoxa Greaca ameninta sa inchidă Biserica Sfantului Mormant, in urma acuzatiilor de neplata a facturilor

Biserica Sfantului Mormant Ierusalim wikipedia Biserica Ortodoxă Greacă ameninta sa închidă Biserica Sfântului Mormânt, locul cel mai venerat al crestinatatii, in urma unor acuzatii legate de "facturile de apa ramase neplatite", informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor date transmise de France Presse.

Cu toate acestea, orice astfel de masura ar avea nevoie de acordul Bisericilor Catolice și Armeană, care sunt co-tutori.

Conform jurnalului Maariv, o companie israeliana de apa sustine ca Biserica ii datorează 2,1 milioane dolari americani, dar oficialii Bisericii susțin că lacasul sfant ortodox a fost întotdeauna scutit de la plata la apa.

Pana una-alta, conturile bancare ale Bisericii Ortodoxe Grecesti au fost blocate, din cauza disputei, lăsând Biserica în imposibilitatea de a-si mai plăti preoții sau alte cheltuieli, inclusiv energia electrică și facturile telefonice.

Președintele Coaliției Naționale Creștine, Dimitri Diliani, sustine insa ca, aici, "nu este o chestiune de bani". "Este vorba doar despre o schimbare în status quo-ul care proteja Biserica de sute de ani; este un mod de a face presiuni asupra Bisericilor și de a introduce noi măsuri concepute de israelieni", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.