publicat în: Arhivă

GROUND ZERO: Biserica ortodoxa Sfantul Nicolae din New York va fi reconstruita pe fosta locatie. Decizia finala!

Biserica grec ortodoxa de la Ground Zero Andrew Cuomo, guvernator al statului New York, a anunțat in urma cu cateva ore semnarea acordului final pentru reconstrucția Bisericii grec-ortodoxe Sfantul Nicolae la Gorund Zero, care a fost distrusa în atacul din 11 septembrie 2001(vezi ARHIVA), informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Autoritatea Portuară din New York și New Jersey va incepe acum lucrarile, care ar trebui să fie finalizate în termen de un an. Cladirea va fi predata Bisericii.

Acesta a fost rezultatul eforturilor lăudabile ale Arhiepiscopului de Constantinopol în America de Nord, pentru Biserică.

Fosta biserica fusese construită în anul 1916, de către un grup de imigranți greci, dar ea s-a prăbușit sub ruinele World Trade Center, in jurul orelor 10 AM, in data de 11 septembrie 2001, odata cu turnul din partea sudica. Aceasta va fi reconstruita pe locația sa istorică.

Biserica ortodoxa Sfantul Nicolae a fost singura biserică distrusă în atacurile teroriste, si a treia cladire distrusa in New York. In urma cu cateva ore, guvernatorul New York-ului avea sa declare: „Lupta pe care ati dus-o timp de zece ani de zile, merita toata admiratia!”, adresandu-se Arhiepiscopului grec-ortodox al Americii, Dimitrie, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.