Repere ale peisajului cultural traditional

schite studenti

Studenții arhitecți vă așteaptă duminica, 24 iunie 2012, ora 12, la vernisajul din cadrul Pavilionului Expozițional de la intrarea principală în Muzeul în aer liber. Studenţii ieșeni se află în Muzeul în aer liber în scopul realizării unui stagiu de practică profesională, acesta fiind cel de-al șaptelea stagiu organizat în muzeul nostru.

În viziunea lor, arhitectura românească actuală se caracterizează printr-o multitudine de forme importate, ce îşi găsesc cu greu locul în peisajul socio-cultural autohton. Raportarea la filonul tradiţiei, în opoziţie cu împrumutul de forme străine, generează legitimitatea demersului architectural autentic. În acest context, practica studenţilor arhitecţi în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului își pune amprenta asupra împlinirii lor ca viitori arhitecţi și reprezentanţi ai valorilor tradiţionale.

Expoziţia pe care v-o propunem cuprinde lucrările grafice realizate pe parcursul stagiului de practică. Expoziţii similare au fost organizate şi în anii trecuţi, o parte din lucrările grafice fiind incluse într-un catalog de specialitate editat la Iaşi. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

– un articol, pentru Agentia de stiri Lacasuri ortodoxe, de: contributor Eliza Penciu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.