Invierea

Zorile se ivesc iar negura ce invaluise pana atunci pamantul arid al Iudeei, se risipea putin cate putin.

Deodata, o lumina orbitoare ii doboara la pamant pe soldatii care strajuiau mormantul Rebelului Iisus, cel care indrasnise sa se numeasca pe Sine Fiul Lui Dumnezeu.

Carturarii si fariseii, impreuna cu romanii, au crezut ca piatra grea a mormantului de imprumut, avea sa pecetluiasca toate neplacerile provocate de Acest Profet, Ce tulburase linistea Templului si nu numai, din temelii.

Dar piatra nu mai putea ramane acolo. Ea se misca urnita de puterea Lui Dumnezeu si inspaimantati, cei care pana atunci chinuisera pe Cel Care se afla acolo sub paza, nu puteau face altceva, decat sa vada inmarmuriti de teama, cum cea mai mare minune din istoria lumii, se desfasura chiar sub ochii lor.

Ceea ce nu vedeau ei atunci, Ceea ce ii inspaimanta pe farisei si carturari, slavim noi acum si vom face aceasta pana la sfarsitul acestei lumi.

Se intampalse MINUNEA!

Hristos a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le!

Primiti Lumina Invierii si pastrati aprinsa aceasta in inimile voastre pana la Judecata de Apoi.

– un articol pentru Lacasuri Ortodoxe

HRISTOS A INVIAT! – Pr. Daniel Ivan

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.