Sarbatoarea Sfantului Nicolae… permisa chiar in Mira Lichiei (acum Demre, Turcia)

slujba in Mira Lichiei de Sf Nicolae - Demre 2011 Cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, în ziua de 6 decembrie 2011, Mitropolitul Hrisostom al Mirelor Lichiei, aparţinând de Patriarhia Ecumenică, a oficiat o slujbă deosebită în Biserica dedicată acestui sfânt, situată în oraşul de astăzi, Demre, în Turcia.

Aceasta biserică, în care se află şi mormântul gol al Sfântului Ierarh Nicolae, este acum declarată muzeu, dar, cu toate acestea, autorităţile turceşti au dat permisiunea oficierii acestei slujbe.

Clerici ai Mânăstirii athonite Vatoped au luat parte la Sfânta Liturghie, la care au mai participat şi alţi 200 de credincioşi din Grecia.

Totodată, Mănăstirea Vatoped a dăruit suma de 10.000 de euro, oraşului Mira, în sensul sprijinirii filantropice a familiilor sărace aflate în această regiune, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.