Pastor japonez, demis pentru ca-i impartasea pe cei nebotezati

Conform datelor primite din Tokyo, un pastor japonez a dat în judecată cea mai mare denominaţiune protestantă din ţară, Biserica Unită a lui Hristos, din Japonia (UCCJ), pentru demiterea sa din funcţie.

Motivul demiterii acestuia ar fi fost, conform aceloraşi informaţii, acordarea Împărtăşaniei (comuniunii) unor enoriaşi care nu erau nici măcar botezaţi.

Rev. Jiro Kitamura speră să-şi recâştige statutul său de pastor şi solicită, totodată, despăgubiri de 10 milioane de yeni japonezi (130.000 de dolari), potrivit petiţiei sale. El mai susţine că a fost "dat la o parte fără nicio discuţie", de către cei aflaţi la conducerea UCCJ, "prin forţă", informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.