Nemultumiri in randul evreilor israelieni

Conform datelor primite de la membri-abonaţi aflaţi în zona Ierusalimului, aproximativ 80% dintre israelienii evrei sunt nemulţumiţi de modul în care guvernul se ocupă de problemele legate de religie şi de stat.

Situaţia este reflectată de un sondaj recent publicat de către Institutul de Cercetare Smith pentru Libertatea religiei în Israel.

În plus, studiul a mai relevat faptul că, deşi datele au fost colectate în mijlocul unei perioade tensionate de protestele social-economice, care s-au concentrat în principal asupra costului locuinţelor şi nivelului de trai, 64% dintre respondenţi văd tensiunile create între evreii ultra-ortodocşi şi cei seculari ca fiind cele mai acute conflicte interne din Israel.

Doar 30% au declarat că principala tensiune ar fi creată între bogaţi şi săraci, informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.