Un expert in economie sustine ca Bisericile ar putea scoate lumea din criza, daca s-ar implica serios in acest domeniu

Un expert in economie sustine ca Bisericile ar putea scoate lumea din criza, daca s-ar implica serios in studierea factorului economic.

Conform datelor primite de la membri-corespondenţi aflaţi în zona Kota Kinabalu, Malaezia, dată fiind situaţia gravă de criză, existentă în economie, care a afectat întreaga lume, Bisericile fac rău fiindcă, în misiunea lor nu iau şi remedierea problemelor economice la modul serios.

Acest avertisment, şocant pentru lumea laică, aparţine unui apărător al “eticii economice".

"Religiile ar trebui să aibă ceva nou de spus în momentul crizei. Criza economică este, de asemenea, şi o criză etică. Dar Bisericilor le lipseşte o astfel de expertiză, în acest domeniu, pentru a sugera şi alternative", afirmă Luigino Bruni, profesor de economie la Universitatea din Milano, informează serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.