publicat în: Arhivă

Lemn. Biserici din nordul Olteniei /Promovarea obiectivelor de patrimoniu cultural – religios

Placute obiective cultural religioase Ramnic 1    În cadrul „Zilelor europene ale patrimoniului”, manifestare aflată la a XIX-a ediție, in ziua de 17 septembrie 2011, la Râmnicu Vâlcea, în incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a avut loc dezvelirea plăcuţelor ce marchează obiectivele de patrimoniu ce prezintă interes religios, turistic şi cultural, informeaza pentru serviciul de presa LONews, Arhidiacon Cristian-Ioan Cioteanu.

Placute obiective cultural religioase Ramnic 2

   La eveniment a luat parte Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu ing. Romeo Rădulescu, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, prof. drd. Florin Epure, Director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Național Vâlcea, preoţi şi reprezentanți ai administraţiei publice locale.

 Placute obiective cultural religioase Ramnic 3

   La finalul evenimentului Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt în care a evidențiat importanța marcării monumentelor de interes național și a mulțumit autorităților locale pentru acest demers și sprijinul acordat în promovarea valorilor de patrimoniu național.

Lemn. Biserici din nordul Olteniei - IPS Gherasim

   Deoarece astăzi a avut loc și lansarea albumului : „Lemn. Biserici din nordul Olteniei”, semnat Luiza Zamora şi Şerban Bonciocat, autorii i-au dăruit şi ÎPS Părinte Gherasim un exemplar în semn de preţuire, informeaza serviciul de presa LONews.

– un articol de: Arhid. Cristian-Ioan Cioteanu