(VIDEO) A fost tarnosita cea mai mare biserica ortodoxa din Orientul Mijlociu – Magadan

Catedrala Magadan    La inceputul lunii septembrie 2011, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a săvârşit slujba de tarnosire a Catedralei Sfintei Treimi din Magadan, hirotonindu-l cu aceasta ocazie pe arhimandritul Nicolae Dutka în treapta de episcop de Nahodka şi Preobrajensk, informeaza serviciul de presa LONews.
 Catedrala Magadan 2    Alaturi de Preafericirea Sa au coslujit: Şeful Serviciului Administrativ al Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Varsanufie de Saransk şi Mordovia, arhiepiscopul Ignatie de Habarovsk şi Priamursk; arhiepiscopul Teofan de Celeabinsk şi Zlatoust; episcopul Gurie de Magadan şi Sinegorsk; episcopul Anatolie de Kostanaisk şi Petropavlosk; episcopul Marchel de Bălţi şi Făleşti; Şeful Secretariatului Administrativ al Patriarhiei Moscovei episcopul Serghie de Solnecinogorsk; secretarul direcţiei eparhiale a eparhiei de Magadan protoiereul Serghie Boriţkii; administratorul Lavrei Sfîntului Serghie cu hramul în cinstea Sfintei Treimi arhimandritul Pavel (Krivonogov); Preşedintele Departamentului Sinodal pentru Relaţiile dintre Biserică şi Societate protoiereul Vsevolod Ciaplin; secretarul executiv al Patriarhiei Moscovei egumenul Isidor (Tupikin); şi alţi clerici din Magadan.

Catedrala Magadan 3    La această slujbă au fost prezenţi: guvernatorul regiunii Magadan N.N. Dudov; preşedintele dumei regionale A. P. Alexandrov; Inspectorul federal general al regiunii Magadan А.А. Mahanikov; primarul oraşului Magdan V.P. Pecenîi; preşedintele Departamentului Sinodal Informaţional V.R. Legoida; reprezentanţi ai administraţiei organizaţiilor sociale din regiunea Magadan şi din or. Magadan.

   Cantările Sfintei Liturghii au fost intonate de corul şcolilor teologice de la Molscova şi de corul Lavrei Sfîntului Serghie cu hramul în cinstea Sfintei Treimi (regent – egumenul Lazari Gnativ).

Catedrala Magadan 4 
   Preafericirea Sa a dus în dar bisericii nou sfinţite Sfintele Vase şi o icoană cu chipul Sfintei Matrona de la Moscova în care este înserată o particică din moaştele acestia.

   Catedrala Sfintei Treimi este un monument închinat victimelor represiunilor politice. Este cea mai mare biserică ortodoxă din Orientul Mijlociu (suprafaţa totală cu tot cu teritoriile anexate este de mai mult de 9000 m2) ea este şi una din cele mai înalte biserici din Rusia (înălţimea cupolei centrale fiind de 71, 2 m). A fost construită pe locul clădirii "Dalistroi" – trust de construcţie care a dispus de forţa de muncă din penitenciare, mai informeaza serviciul de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.