O dioceza anglicana din Noua Zeelanda permite hirotonirea episcopilor gay

Biserica anglicana din Noua Zeelanda - impartasire O dioceza anglicana din Noua Zeelanda nu vede niciun impediment in hirotonirea barbatilor gay, dupa cum reiese din materiale primite de la membri-corespondenti aflati in Auckland, Noua Zeelandă, informeaza oficiul de presa LONews.

Anglicanii din cel mai mare oraş al Noii Zeelande au declarat că cei care întreprind relaţii sexuale cu persoane de acelaşi sex nu ar trebui să fie excluşi din posturile de oficiere ale Bisericii, inclusiv de la hirotonire.

Propunerea, care a trecut cu o majoritate de două treimi, în data de 3 septembrie 2011, în Sinodul Diocezei de Auckland, susţine că moratoriul curent privind numirea episcopilor gay ar trebui să înceteze.

În anul următor, Biserica Anglicană din Aotearoa, Noua Zeelandă şi Polinezia a promis să facă recomandări suplimentare pe această temă în cadrul Sinodului său General din Fiji, informeaza oficiul de presa LONews.

– articol, traducere si redactare: Ing. Catalin Ion

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.