Chestiunile politice, subiect de discutie la implinirea celor 50 de ani de existenta ai Consiliului Bisericilor din Pacific

Oscar Temaru - Tahiti Aspectele politice care afectează Tahiti şi Fiji au fost evidenţiate în cadrul unei întâlniri ce a avut loc în perioada 30 august – 4 septembrie 2011 în Samoa, informeaza serviciul de presa LONews, conform rapoartelor transmise de mebri-corespondenti aflati in New-York.

Întâlnirea a avut loc cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a Consiliului Bisericilor din Pacific (PCC).

În cadrul întrevederilor, preşedintele tahitian, Oscar Temaru, a făcut un apel către Biserici să ofere suport în lupta dusa de tara sa pentru câştigarea independenţei faţă de Franţa.

În plus, aproximativ în aceeaşi perioadă cu cea a comemorării, Guvernul Fiji anula reuniunea anuală a Bisericii Metodiste din Fiji şi Rotuma, crescand represiunile asupra acesteia prin interzicerea oricărei reuniuni bisericeşti, cu excepţia slujbei de duminica, punând restricţii chiar şi asupra călătoriilor în străinătate – ceea ce a însemnat că clerul nu a putut participa la evenimentul din Samoa.

Liderii Bisericii Metodiste s-au opus guvernului militar, care a suspendat o serie de libertăţi civile, informeaza serviciul de presa LONews.

– articol traducere si interpretare: Ing. Catalin Ion

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.