Sfintele Moaste ale Sfantului Ierarh Teofan Visenski in Kiev

 moshi-feofana    Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Teofan Vişenski Zavorâtul au vizitat Kievul, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
   În data de 6 august 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Mitropolit Vladimir (Volodymyr) al Kievului, moaştele Sfântului Teofan Zăvorâtul s-au aflat pe teritoriul Peşterilor din Apropierea Lavrei, unde au fost primite în mod solemn de către fraţii şi enoriaşii mânăstirii.
   În cadrul programului premergător celebrării a 200 de ani de la naşterea marelui teolog şi ascet – Sfâtul Teofan (Visenski) Zăvorâtul – care urmează să aibă loc în anul 2015, sunt organizate mai multe procesiuni cu Sfânta Cruce, in locurile în care a călătorit altădată Sfântul Teofan.

   Chivotul cu o părticică din moaştele Sfântului Teofan Zăvorâtul şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Kazan – Vişenska – au fost purtate de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului Vişenski, la Mănăstirea Peşterilor Lavrei Kievului.

   Popasul sfintelor moaşte ale Sfântului Teofan Zăvorâtul în Lavra Pecerska a Kievului este deosebit de importantă, deoarece o mare parte a vieţii, precum şi formarea sa ca preot, a avut loc între zidurile acestei mânăstiri vechi. În anul 1841, la Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Mânăstire, viitorul ierarh a fost hirotonit diacon şi mai târziu preot, intreaga sa viata fiind influentata de Lavra Pecersk a Kievului.

   Pe perioada a două săptămâni, în Biserica Înălţarea Sfintei Cruci din Lavra Kiev-Pechersk, moaştele se vor afla puse la închinare, lângă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.