Patriarhul Chiril: Biserica din Rusia va susţine întotdeauna Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria

Preşedintele Bulgariei Georgi Parvanov l-a vizitat pe data de 6 februarie 2009 pe Patriarhul Chiril, la Mânăstirea Sf. Daniel din Moscova.

“Legăturile de frăţietate ortodoxă unesc cele două ţări”, a spus Patriarhul. Ambele comunităţi, rusă şi bulgară, ambele popoare, au rădăcini comune în istorie şi în cultură.” Pentru patriarh, excelentele relaţii dintre bisericile Rusiei şi Bulgariei sunt un factor major în relaţia dintre cele două ţări.

În răspuns, preşedintele bulgar a mărturisit că “întotdeauna a fost de părere că rolul Bisericii Ortodoxe în relaţiile dintre Bulgaria şi Rusia, este foarte important.” De asemenea, el a subliniat faptul că, fără a interveni în afacerile interne ale Bisericii, Statul bulgar susţine prin toate mijloacele această misiune. G. Parvanov şi-a exprimat speranţa că Patriarhia de la Moscova va evalua decizia Curţii Europene de la 22 ianuarie 2009, referitoare la susţinerea cerinţelor schismatice ortodoxe din Bulgaria.

Patriarhul Chiril a răspuns că Biserica Ortodoxă Rusă acordă o importanţă deosebită deciziei Curţii de la Strasbourg, pentru dezvoltarea relaţiilor internaţionale, dar este gata, în acelaşi timp, să sprijine poziţia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria .

“Construirea unei singure case europene, presupune respect pentru valorile tradiţionale ale tuturor popoarele din Europa, şi nu doar ale unora dintre ele”, a spus Patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.