Patriarhul Rusiei, Kirill, cauta fonduri pentru constructia unei Manastiri “Sf. Gheorghe” in Germania, langa Berlin

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Patriarhul Rusiei, Kirill, cauta fonduri pentru constructia unei Manastiri "Sf. Gheorghe" in Germania, langa Berlin

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii Kiril spera ca lipsa fondurilor nu va deveni un impediment pentru construirea manastirii de calugari „Sf. Gheorghe", acolo unde se gasesc terenul si cladirile Gettendorf, in apropierea Berlinului.


„Din pacate, criza financiara nu a permis realizarea lucrarilor planificate. Este necesara atragerea mai puternica a resurelor financiare, pentru ca in aceasta manastire sa poata incepe viata monahala" – a declarat Patriarhul, conform Interfax.

Acesta a specificat ca, pentru inceput, ar trebui finalizate chiliile, urmand ca abia dupa aceea sa poata fi construita si Biserica. In acest sens, Kirill a propus crearea unui fond de binefacere pentru atragerea resurselor si finantarea viitoarelor lucrari.

Terenul si mostenirea Gettendorf au fost achizitionate de catre Eparhia de Berlin si Germania, care apartine de Patriarhia Moscovei, inca din 2006, contra sumei simbolice de 1 euro, cu conditia efectuarii unei reparatii capitale.

Initiatorul acestei tranzactii a fost corespondentul publicatiilor „Stern" si „Spiegel" in URSS, scriitorul si jurnalistul Norbert Kucinke.

… puteti citi in acest moment, doar pe: Lacasuri Ortodoxe.

©redactare Carmen-Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.