Un an de la infiintarea Schitului Sfantul Ioan Rusul – Slobozia

in Duminica a XXII–a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca la Schitul „Sf. Ioan Rusul" din localitatea Slobozia, cu prilejul implinirii unui an de la infiintarea acestuia.


in cuvantul de invatatura adresat numerosilor credinciosi prezenti, Preasfintia Sa a vorbit despre invataturile desprinse din Parabola Bogatului nemilostiv si a saracului Lazar, in care Mantuitorul arata care este starea omului dupa moarte si elementele care determina aceasta stare.

De asemenea, Evanghelia arata ca omul nu se sfarseste la mormant. Chiar daca trupul sau se descompune dupa iesirea sufletului din el, existenta omului, creat dupa Chipul lui Dumnezeu, continua prin nemurirea sufletului.

La final, Preasfintitul Parinte i-a indemnat pe cei prezenti sa ia aminte la cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur care, referindu-se la Parabola Bogatului nemilostiv si a saracului Lazar, zice: „Acest bogat a fost dus ca un ocnas legat, iar lui Lazar i s-a facut alai ca unui incununat; si precum pe un luptator care primeste multe rani si e stropit de sange, iar apoi primeste cununa biruintei, privitorii il inconjura cu multa lauda si il petrec acasa batand din palme, heretisindu-l, privindu-l ca pe o minune – asa si pe Lazar l-au dus atunci ingerii, iar sufletul bogatului l-au cerut oarecare puteri infricosate, deopotriva trimise anume pentru acest lucru".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.