Hram de Adormirea Maicii Domnului la Sfanta Manastire Strehareti din Mun. Slatina

Duminica – 15 august, la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a savarsit slujba Sfintei Liturghii la Manastirea Strehareti din Municipiul Slatina.


in cuvantul de invatatura adresat credinciosilor, Preasfintia Sa a vorbit despre viata, adormirea si prohodirea Maicii Domnului, facand referire si la felul cinstirii ei in Biserica Ortodoxa, asa cum insusi Mantuitorul a cinstit-o inaintea oamenilor. De asemenea, a amintit faptul ca la nunta din Cana Galileii, atunci cand in Sfanta Scriptura Maica Domnului apare alaturi de Fiul ei, aceasta a lasat oamenilor spre invatatura cele mai inalte cuvinte, rostite in cea mai deplina smerenie: “Faceti tot ceea ce va va spune El” (In. 2,5).

Dupa Sfanta Liturghie a avut loc slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii si slujitorii ei ce au slujit de-a lungul veacurilor, si o agapa frateasca.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.